Съдът на Европейския съюз анулира включването на руските милиардери Михаил Фридман и

...
Съдът на Европейския съюз анулира включването на руските милиардери Михаил Фридман и
Коментари Харесай

Съдът на ЕС изключи двама руски олигарси от списъка със санкции

Съдът на Европейския съюз анулира включването на съветските милиардери Михаил Фридман и Пьотр Авен от санкционния лист на Европейски Съюз, съобщава " Ройтерс ".

" Съдът смята, че нито една от аргументите, изложени в първичните актове, не е задоволително обоснована и че затова включването на господин Авен и господин Фридман в списъците не е целесъобразно ", гласи решението на съда в Люксембург.

Войната на Русия против Украйна, която стартира на 24 февруари 2022 година, провокира интернационално наказание, докара до невиждани финансови наказания против Москва и подтиква напускането на световни компании от Русия. Западът също по този начин наложи строги ограничавания за експорт на основни технологии към Русия.

Още при започване на конфликта ЕС наложи наказания на редица съветски олигарси, включително против Михаил Фридман, като заледяване на активи и възбрана за влизане на територията на Съюза.

В обосновката на рестриктивните мерки на Европейски Съюз се показва, че Фридман " е взел участие в опитите на Кремъл да анулира глобите на Съединени американски щати, наложени за противопоставяне на нападателната политика на Русия против Украйна " и " интензивно е подкрепял материално или финансово и се е облагодетелствал " от водачите, виновни за анексирането на Крим и " дестабилизирането на Украйна ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР